Bizalom - Barátság- Bátorság - Becsület - Békesség - Biztonság - Boldogság

Rólunk

Csoportunk célja egy ökofalu és a benne élő önfenntartó, kulturális közösség létrehozása, működtetése. Fontosnak tartjuk a hit, a hagyomány, a szabadság, a béke és ezek által a szeretet jelenlétét közösségünkben. Bízunk abban, hogy segíthetünk az embereknek visszatalálni a természethez, a művészet és hagyomány értékeihez. A mai társadalmi rendszer a vesztébe rohan. Nem kívánunk vele tartani. Ha az összeomlás bekövetkezik, túl szeretnénk élni. Nem titkolt célunk a fogyasztói társadalom kötelékeitől való megszabadulás. Ezért működésünk nem a "bio-ökodivat" kiszolgálását, népszerűsítését hivatott betölteni, sokkal inkább az elvonulás, lelki fejlődés lehetőségét egy biztonságos, zárt, ugyanakkor szabad közösségben. Tagjaink a "másképp gondolkozók" , ha úgy tetszik "kulturális kreatívok". Nem vagyunk titkos társaság, ugyanakkor működésünket bizalmasan kezeljük. Függetlenek vagyunk minden fajta vallási , politikai és katonai szervezettől és nem vagyunk jótékonysági vagy non-profit csoportosulás sem.

2010. ápr. 27.

Jövő közeleg, ideje felkészülni!

Kedves Olvasó! Ez az írás egy szöveggyűjtemény, amely nagyrészt mások gondolatait tartalmazza, én saját írásaimmal csak összekötöttem őket. Az írás témája az eljövendő új társadalmi forma kialakítása. Felkészülés az átmenet bizonytalanságainak megoldására és gyermekeink tudatos nevelésére egy új családmodellben való életre.

Ma már mindenki számára nyilvánvaló, hogy az emberiség ismert történelmének legnagyobb változása előtt állunk és a folyamat már elindult. A világ két súlyos kihívással néz szembe, de Magyarország ezen kívül egy harmadikkal is meg fog küzdeni. Sajnos ezek a kihívások egymás hatását erősítik, egyenként is szinte megoldhatatlanok, de így együtt biztosan drámai változásokat fognak okozni. Röviden vegyük sorra ezeket. A felsorolás nem fontossági vagy veszélyességi sorrend, hiszen mint mondtam, egymást erősítő folyamatok.

Klímaváltozás
A széndioxid és metángázok feldúsulása a légkörben egy globális felmelegedést okoz. Ez a felmelegedés megváltoztatja a tengeráramlatokat és a rendszeres széljárásokat összezavarja. Ebből az átalakulásból adódóan a jelenlegi élelmiszertermelő területek elsivatagosodnak, a termelés csökken. Jelenleg azon a ponton vagyunk, hogy a mezőgazdaság és az élelmiszeripar nem tudja olyan mértékben növelni a teljesítményét, mint amilyen mértékben az emberiség szaporodik. Így az 1 főre jutó élelmiszer-termelés már stagnál.

A gleccserek olvadni kezdtek és bizonyosra vehető, hogy a folyamat végig megy, csak az idejét nem tudjuk pontosan. A magashegyi gleccserek olvadékvize táplálja azokat a folyókat, amelyek több mint 1 milliárd ember ivóvízét adják. A grönlandi jégtakaró elolvadása pedig 7 méterrel emeli meg a tengerek szintjét. A Déli-sark jegének olvadásáról már nem is merek beszélni. Ez a tengerszint növekedés a gazdaságilag legfejlettebb területeket fogja elönteni és a legsűrűbben lakott térségekből kényszeríti menekülésre az ott élőket.

Energiaválság
1972 óta tudjuk, hogy a kőolaj- és a földgáz 2030-ig gyakorlatilag elfogy. Már most is érzékelhető a hisztéria az üzemanyagok körül és az árak is folyamatosan emelkednek. Hozzáértők szerint 2010-re a benzin ára eléri az 1000.-Ft-ot. Mindenki kapkod fűhöz-fához, de ne reménykedjünk abban, hogy majd a tudósok kitalálnak valami okosat. Ha az elmúlt 120 évben nem jutott eszükbe semmi, akkor miért pont most? A jelenlegi globális gazdasági rendszer úgy működik, hogy mindent nagy távolságokra szállítanak. Miközben mi autóval bejárunk a városba dolgozni, a logisztikai központokból mindent odaszállítanak a lakóhelyünkre. Ez az életmód nagyon sok üzemanyagot igényel. Állítólag valaki kiszámolta, hogy egy pohár joghurtban, beleértve a műanyag poharat, a záró alumínium fóliát és a rajta lévő festéket is, 8000 km van. Amennyiben az üzemanyag árak olyan magasak lesznek, hogy nem lehet ezt az ellátó rendszert üzemeltetni, kénytelenek leszünk helyben megtermelni a szükségleteinket. A globalizáció azonban átlépett felettünk, már tönkre tették a helyi gazdaságokat és vállalkozásokat, így elvesztettük önfenntartó képességünket. Megjegyzem, hogy az önfenntartáshoz is szükség lenne üzemanyagra.

A társadalom elöregedése
A statisztikák szerint 2040-re Magyarország lakossága 7 millió lesz és ennek fele nyugdíjas. Az etnikai összetétel is kedvezőtlenül alakul, így erre az időre magas minőségű termelésre alkalmas munkaerő alig marad. Sajnos biztosra vehető, hogy a mai 30 évesek nem kapnak majd nyugdíjat, annak ellenére, hogy egész életükben fizetik a járulékot.

Megoldások
Az utóbbi időben egyre több utalással találkozhatunk arra, hogy a 2050-ben a világon élő 11-12 milliárd embert nem lehet eltartani, ezért el kell érni, hogy meghaljanak. Sajnos az előre jelzések szerint meg is fognak, de azt sem tartom kizártnak, hogy háborúk kiprovokálásával és tömegpusztító fegyverek bevetésével erőszakos haláluk lesz.

Javaslatom a saját problémánk megoldására
Már most kezdjük el gyermekeink nevelését arra, hogy a családok teljes létszámban maradjanak együtt. Keressenek maguknak egy megfelelő vidéki környezetet és ott vásároljanak annyi területet, ami a család ellátását biztosítja. Így megoldódik az a probléma, hogy a majdani öregek nem kapnak nyugdíjat. Az életmódjukat alakítsák úgy, hogy napenergiával, mezőgazdasági hulladék égetésével, jó hőszigetelésű házak kialakításával takarékos életet éljenek. Több ilyen család alkothatna egy önfenntartó közösséget és ennek az írásnak ez a témája. Több olyan írás is olvasható itt, amelynek hangulata apokaliptikus. Az a dolgunk, hogy a valóság ne legyen az. Ezért alakult a Bizalom Csoport.

Forrás: Bárkafalu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése