Bizalom - Barátság- Bátorság - Becsület - Békesség - Biztonság - Boldogság

Rólunk

Csoportunk célja egy ökofalu és a benne élő önfenntartó, kulturális közösség létrehozása, működtetése. Fontosnak tartjuk a hit, a hagyomány, a szabadság, a béke és ezek által a szeretet jelenlétét közösségünkben. Bízunk abban, hogy segíthetünk az embereknek visszatalálni a természethez, a művészet és hagyomány értékeihez. A mai társadalmi rendszer a vesztébe rohan. Nem kívánunk vele tartani. Ha az összeomlás bekövetkezik, túl szeretnénk élni. Nem titkolt célunk a fogyasztói társadalom kötelékeitől való megszabadulás. Ezért működésünk nem a "bio-ökodivat" kiszolgálását, népszerűsítését hivatott betölteni, sokkal inkább az elvonulás, lelki fejlődés lehetőségét egy biztonságos, zárt, ugyanakkor szabad közösségben. Tagjaink a "másképp gondolkozók" , ha úgy tetszik "kulturális kreatívok". Nem vagyunk titkos társaság, ugyanakkor működésünket bizalmasan kezeljük. Függetlenek vagyunk minden fajta vallási , politikai és katonai szervezettől és nem vagyunk jótékonysági vagy non-profit csoportosulás sem.

2013. márc. 16.

Csoportunk 5 éves lett!

Ennek örömére egy rövid összefoglalóval készültünk nektek. Fogadjátok szeretettel!

2010. Március 15.-én alakult meg csoportunk. Akkor még egy kisebb baráti társaság ötleteléseiből, a változtatásra való törekvésekből táplálkoztunk. Sok írás született, tartottunk találkozókat, beszélgetéseket. Ezekre külön nem térnék ki, máig megtalálhatóak a blogon. A hirtelen fellángolásból végül eljutottunk az első akadályig, a pénz és föld hiányáig. Ugyanakkor ez az év alkalmas volt arra, hogy felmérjük, van igény ilyen kezdeményezésekre. Megismertünk más, hasonló csoportokat, kezdeményezéseket és már működő, működni látszó ökofalukat. Összevetettük saját terveinket és megismertük a más kezdeményezéseknél felmerülő problémákat. Ezekre kerestünk megoldásokat.

2011-es év az ismeretanyagok gyűjtésével, tájékozódással, információszerzéssel telt. Rengeteg forrásanyagot, újfajta megoldást gyűjtöttünk össze, mind a közösségformálással, együttéléssel, állat-növénytermesztéssel, permakultúrával, mind az építkezéssel és különböző egyedi fenntartható megoldásokkal kapcsolatban. Megismerkedtünk a buktatókkal is. Eközben a közösségformálás visszafogottabb hangsúlyt kapott, kevesebb volt a találkozó.

2012-ben aztán megtört a jég és hosszú keresgélés után hozzájutottunk egy földterülethez. Hozzáláttunk a munkálatokhoz is. Azt hittük ez a mérföldkő jelentősen felgyorsítja az eseményeket, de tévedtünk. Sok újabb problémával kellet szembesüljünk. Ráébredtünk, hogy a földterület és az ökofalu csupán az egyik oldala a dolgoknak, és a tényleges, szellemi-lelki közösség nélkül csupán üres váz. Ezek újabb tapasztalatokként beépültek jövőképünkbe. Több nézőpontunkat átformáltuk.

2013-ban egy nagy megújulás küszöbén állunk, ahol sok eddigi nézőpontunk és tapasztalataink alapján átformáljuk felépítésünket. Ebben az évben a munkálatok mellet a közösségépítésre koncentrálunk.

2014-es év a pihenés, a befele fordulás és az átalakulás éve volt. Így csoporttevékenységünk a kutatásra és más közösségek megismerésére irányult. A spiritualitás és a tudat átformálása előtérbe került.

2015 ellenben nagyon is a Földre rántotta le terveinket, immár a biztonság és stabilitás megteremtése, a családok egyesítése és az összetartás megerősítése a fő szempont.

Ennek okáért a jövőben  ismét felélesztjük a rendszeres találkozókat, amelyeket közös gyakorlatokkal egészítünk ki,  valamint új tagsági és csatlakozási rendszerünk fog kiépülni. Nagyobb hangsúlyt kap a közösség, és az emberi tényező és a képességek elsajátítása. Előadássorozatokat, beszélgetéseket, vetítéseket és gyakorlatokat tartunk a legkülönbözőbb minket érintő témakörökben. A találkozókra mindenkit szeretettel várunk! A programjaink hamarosan felkerülnek a honlapra és a facebook oldalunkra!

1 megjegyzés:

  1. Sziasztok!

    Magam is hasonló tapasztalatokon mentem keresztül. :)

    Éltem Magyarországon és az Egyesült Államokban is közösségben és jópárat meg is látogattam, beszélgetve az ottélőkkek úgy Magyarországon, mint Új Zélandon és Indiában. Jelenleg is Indiában élek párommal júniusig.

    Röviden, mindenhol azt tapasztaltam, hogy az emberi tényezők ön, értem ezalatt a tudati kondicionáltságon áll és bukik meg sokszor egy szép elképzelés, hozzávéve a földi, anyag és emberi, kapcsolódási valamint spirituális szintek egyensúlytalanságát.

    Éppen ezért már jónéhány éve tartunk önismereti kurzusokat, ahol nem csak magunkat, hanem egymást is jobban megismerjük és amire aztán épülhet egy közösségi élet, együttélés.

    Ha nyitottak vagytok, örömmel találkoznék veletek ha újra Magyarországon leszek, hogy egy tea mellett beszélgessünk, megosszuk tapasztalatunkat, tudásunkat egymással.

    Addig is az alábbi elérhetőségen is tudunk kommunikálni
    e-mailen: istvan108@gmail.com
    FB: Dévai Varga István

    A legjobbakat kívánva
    szeretettel
    István



    Éppen

    VálaszTörlés